Stoelen gestolen uit Renaults Espace bij dealer

Geen reacties

Dieven hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een groot aantal stoelen verwijderd uit Renaults Espace die bij een autodealer in Haarlem stonden. De stoelen zijn volgens de politie ‘goede handel’ en leveren veel geld op bij de verkoop.

Bij zes Renaults Espace die in de werkplaats van de Haarlemse dealer stonden zijn de achterstoelen verwijderd. De auto’s stonden daar ter reparatie van een lekke radiateur, zo maakte de politie vandaag bekend.

In totaal twaalf klanten meldden zich gisteren met hun Espace bij hun dealer omdat de radiateur lek gestoken was. De dieven hebben de sabotage uitgevoerd om de auto’s bij de dealer te krijgen en zo in een keer hun slag te slaan. Bij zes van twaalf auto’s zijn de achterstoelen gestolen.

De gedupeerde eigenaren komen uit Haarlem Zuid, waaruit blijkt dat de dieven systematisch te werk zijn gegaan. De achterstoelen van de Espace zijn erg populair want ze leveren veel op bij de verkoop. Voor de leeggehaalde Renaults Espace zal de dealer nieuwe stoelen bij de fabriek moeten bestellen.