Heuliez ontwikkelt opvolger Méhari

Geen reacties

Met de C-Crosser trad Citroën eindelijk toe tot het SUV-segment. Maar in het verleden had het Franse merk natuurlijk al een avontuurlijke terreinwagen in de gelederen. De Méhari geldt nog altijd als een icoon. Terwijl Citroën zelf met de Hypnos meer de luxe kant op gaat, heeft de Franse koetsbouwer Heuliez serieuze plannen om de Méhari nieuw leven in te blazen.

Het studiemodel van Heuliez bevindt zich in een vergevorderd stadium en zal op de Salon van Parijs worden onthuld, maar de Fransen hebben nog geen foto’s vrijgegeven. De carrosseriespecialist belooft wel dat de nieuwe Méhari die het in gedachten heeft, minder Spartaans zal zijn dan het origineel. Zo krijgt de auto zelfs lichtmetalen velgen en een geluidsinstallatie. De nieuwe Méhari van Heuliez zal onder de noemer Cellulo in de markt worden gezet. De prijs moet rond de twintig mille komen te liggen.

De Heuliez Cellulo wordt vier meter lang en biedt plaats aan vier personen. De carrosserie is vervaardigd uit recyclebaar materiaal. De auto beschikt over een stoffen dak. Citroën is niet betrokken bij de ‘renaissance’ van de Méhari. Voor de aandrijving maakt Heuliez gebruik van een 1,4-liter viercilinder van Renault. Deze 75 pk sterke achtklepper is ook te vinden in de Dacia Logan. Ook de transmissie en diverse andere onderdelen leent Heuliez van Renault. Heuliez wil in eigen beheer 1.500 tot 2.000 exemplaren per jaar gaan bouwen van de Cellulo.