Renault pakt uit met Ondelios conceptcar

Geen reacties

Renault laat zich op de Autosalon van Parijs van z’n beste kant zien. Naast het werelddebuut van de nieuwe Megane presenteert Renault de hybride conceptcar Ondelios.

Na Citroën en Peugeot kan Renault natuurlijk niet achterblijven met een spectaculaire conceptcar op de thuisshow. Daarom komt het merk in Parijs met de Ondelios, een luxe en comfortabele crossover die tegelijkertijd milieuvriendelijk is. Het conceptmodel is 4,80 meter lang, 1,60 hoog en beeldt volgens Renault ‘snelheid’ uit. De cW-waarde van het gestroomlijnde model is slechts 0,29.

Alle passagiers, die op zes stoelen verspreid over drie rijen plaats kunnen nemen, hebben een eigen portable multimedia-systeem. Daarmee kunnen ze data uitwisselen of tegen elkaar gamen. Het hele interieur is gericht op het zo comfortabel mogelijk vervoeren van de passagiers.

De Ondelios heeft drie motoren, een 205 pk sterke 2.0 dCi diesel en twee elektromotoren met 20 kW. Een sprint van 0-100 km/u is in 7,8 seconden gebeurd terwijl de CO2-uitstoot slechts 120 g/km bedraagt. Verder heeft het conceptmodel een automaat met dubbele koppeling en zeven versnellingen en vierwielaandrijving. Een productiemodel hoeven we niet te verwachten, de Ondelios is meer een stijlvolle etalage van nieuwe technieken. Op de Autosalon van Parijs kunnen we de Renault concept in het echt bewonderen.