Renault Kangoo kiept om bij uitwijkproef

Geen reacties

Tijdens een uitwijktest van de Duitse consumentenorganisatie ADAC is de Renault Kangoo bijna omgevallen. Dankzij de snelle reactie van de ervaren testrijder kon voorkomen worden dat de MPV helemaal omviel.

Bij een standaard uitwijkproef van de ADAC is de Renault Kangoo bijna omgevallen, ondanks de aanwezigheid van het ESP stabiliteitssysteem. In deze test wordt een plotselinge uitwijkmanoeuvre gemaakt. Bij het tegensturen na het uitwijken is het ESP-systeem op de Kangoo niet in staat de instabiliteit van de auto genoeg te corrigeren.

De auto komt met twee wielen los van de grond en alleen de snelle stuurreactie van de testrijder voorkomt dat de Kangoo op z’n zijkant belandt. De ADAC benadrukt dat met bagage op het dak of zonder ESP het effect alleen maar versterkt wordt. De Volkswagen Caddy en Citroën Berlingo die tegelijk met de Kangoo werden getest slaagden wel voor de uitwijkproef.

De ADAC heeft de Franse fabrikant nadrukkelijk verzocht zijn ESP-systeem grondig te herzien. Renault belooft beterschap en biedt voor alle klanten een software-update van het systeem aan bij de eerstvolgende onderhoudsbeurt. Op de ADAC-site staat een filmpje waarop de onfortuinlijke uitwijkproef van de Kangoo is te zien.