Lada gaat Dacia-platform gebruiken

Geen reacties

Lada heeft een overeenkomst gesloten met Dacia-eigenaar Renault over het gebruik van het Logan-platform. Dankzij de deal kan Lada sneller nieuwe modellen ontwikkelen, noodzakelijk om de concurrentiepositie op de thuismarkt te verstevigen.

Avtovaz, het moederbedrijf van Lada, en Renault, eigenaar van Dacia, hebben een overeenkomst bereikt over het gebruik van het Dacia Logan-platform voor toekomstige Lada-modellen. Volgens de site Automotive News Europe is er 220 miljoen euro met de deal tussen de Fransen en de Russen gemoeid.

Honderd miljoen euro is voor het in licentie bouwen van het Logan-platform, de andere 120 miljoen is voor het gebruik van de Renault-motoren. De overeenkomst is de eerste praktische samenwerking sinds Renault in februari dit jaar een aandeel van 25 procent in Lada nam.

Sinds de ‘buitenlandse’ merken de Russische automarkt als groeikans hebben ontdekt staat het marktaandeel van Lada onder druk. Daarom willen de Russen snel nieuwe modellen op de markt brengen, wat alleen kan door een bestaand platform te gebruiken.