TomTom sluit deal met Renault

Geen reacties

Renault gaat in de loop van 2009 auto’s af-fabriek uitrusten met een ingebouwd navigatiesysteem van TomTom. Daarmee gaat een langgekoesterde wens van de Nederlandse fabrikant in vervulling. TomTom hoopt dat de overeenkomst een positieve impuls geeft aan de groei van het bedrijf.

TomTom is de Europese marktleider op het gebied van autonavigatie. Maar het afgelopen jaar daalde het aandeel bijna driekwart in waarde. Na de aankondiging van de deal met Renault steegt het aandeel direct met vijf procent.

TomTom is bewust met Renault in zee gegaan. De Franse fabrikant is volgens de Amsterdamse onderneming een pionier op navigatiegebied. In 1994 was Renault de eerste autoproducent die volledig geïntegreerde navigatie aanbood. “We zijn blij nu met Renault samen te werken”, zegt Harold Goddijn, ceo van TomTom. “Dit betekent dat een veel breder publiek kan profiteren van een gemakkelijk te gebruiken navigatieoplossing met de beste kaarten, routes en verkeersinformatie.”

Details over de overeenkomsten zijn niet bekend. Zo is niet duidelijk welke modellen van Renault van een TomTom zullen worden voorzien en welke navigatiesystemen precies gebruikt gaan worden. De kaarten zijn in ieder geval afkomstig van TomTom-dochter Tele Atlas.