Renault laat Franse autojournalist arresteren

Geen reacties

Je hoeft geen doping te hebben gebruikt om vandaag de dag in Frankrijk te worden opgepakt. Een journalist van het Franse autotijdschrift Autoplus zit in de cel omdat hij de bron van de spionagebeelden die het tijdschrift plaatste niet wil vrijgeven.

Autoplus plaatste onlangs enkele spionagefoto’s van de volgende generatie Scenic, die door een onbekende persoon in de fabriekshallen van Renault werden gemaakt. De Franse politie liet de journalist die de foto’s in zijn bezit kreeg oppakken om erachter te komen wie de geheime fotograaf is.

De documenten en computers van de redacteur zijn eveneens in beslag genomen. De politie hoopt zo de bedrijfsspion te kunnen pakken. Iedere medewerker die bij Renault werkt moet een contract ondertekenen waarin hij belooft nooit geheime informatie naar buiten te brengen. De politie is momenteel een medewerker op het spoor die de foto’s aan Autoplus doorgesluist zou kunnen hebben.

Uiteraard is Autoplus het niet eens met de gang van zaken en wil niet dat Renault inzage krijgt in de bronnen. Het Franse merk wil echter voorkomen dat in de toekomst weer modellen te vroeg naar buiten worden gebracht, op deze manier krijgen ook concurrenten eerder dan gewenst inzicht in de nieuwe modellen.