Renault Twingo eco2 nu met minder CO2-uitstoot

Geen reacties

Renault’s milieuvriendelijke benzine-uitvoering van de Twingo, de 1.2 16V 75 eco2, wordt in een nóg schonere variant verkrijgbaar. Deze zal elf procent minder CO2 uitstoten, waardoor de auto in een gunstigere belastingcategorie valt. De nieuwe LEV kost niet meer dan de reguliere variant.

In het kader van het Renault Commitment plan heeft de autofabrikant zich verplicht om in 2008 een miljoen auto’s te verkopen die minder dan 140 g/km CO2 uitstoten, waarvan eenderde minder dan 120 g/km. De huidige Renault Twingo die onder dit programma valt stoot, afhankelijk van de uitvoering, 130 tot 138 g/km CO2 uit. Vanaf september verschijnt de variant Twingo 1.2 LEV 16V 75 eco2 waarbij de CO2-emissie is gereduceerd met elf procent, tot 120 g/km. LEV staat voor ‘Low Emission Vehicle’ ofwel Lage Uitstoot Voertuig.

De LEV-variant bevat dezelfde benzinemotor als z’n originele eco2-broertje, een viercilinder 16-kleps 1,2 liter. Door deze opnieuw te callibreren, waarbij de overbrengingsverhoudingen van de versnellingsbak zijn vergroot, verbruikt de LEV minder benzine. In plaats van een gemiddeld verbruik van 5,7 l/100 km heeft de nieuwe Twingo maar 5,1 l/100 km nodig. Dit resulteert in minder CO2-uitstoot. De motor heeft een output van 75 pk en 107 Nm koppel.

De Twingo 1.2 LEV 16V 75 eco2 wordt alleen geïntroduceerd in landen waar belastingregimes gelden die de CO2-reductie belonen. Dit zijn Duitsland, Spanje, Frankrijk, Nederland en België. Autokopers in deze landen hebben de keuze uit het reguliere model en de LEV. Voor de nieuweling wordt geen meerprijs gevraagd. Bestellingen kunnen vanaf maandag worden geplaatst, de levering begint in september.