Renault Laguna Coupé komt in drie uitrustingen

Geen reacties

Op het filmfestival in Cannes, afgelopen mei, onthulde Renault de Laguna Coupé. Nu is bekend geworden dat deze in drie uitrustingsniveau’s zal verschijnen, met vier- en zescilindermotoren.

Er wordt steeds meer bekend over de coupé die debuteert op de Autoshow van Parijs dit najaar. Naast de fotoreportage gaf Autokopen.nl al eerder details over de V6-motoren. Inmiddels weten we ook meer over de viercilinder krachtbronnen. Dit zullen allemaal tweeliter motoren zijn. Als benzine-motoren komen er een 170 pk en een 205 pk turbomotor. De dieselversies (2.0 dCi) verschijnen met 150, 175 en 180 pk.

De Renault Laguna Coupé zal verkrijgbaar zijn in drie verschillende uitrustingsniveau’s. Het instapniveau heet Dynamique, dan is er een GT en het topmodel is de Initiale. De Laguna Coupé Dynamique krijgt 17 inch lichtmetalen velgen, bi-xenon koplampen en een navigatiesysteem. Vrij ongewoon is dat deze basis-coupé zal worden uitgerust met lederen interieurbekleding. De Dynamique wordt onderhuids voorzien van de minst krachtige motoren.

De GT is sportiever uitgerust, met sportstuur, -pook en -pedalen. De Laguna Coupé GT zal verkrijgbaar zijn met de 2.0T benzinemotor van 205 pk en de 2.0 dCi-dieselmotor van 180 pk. De GT krijgt vierwielaandrijving.

Dat laatste geldt ook voor de Initiale. In dit topmodel zijn de stoelen elektrisch verstelbaar. De Initiale komt beschikbaar in vijf soorten leer en acht kleuren lak, waaronder drie blauwtinten. De Laguna Coupé Initiale zal alleen met V6-motoren verkrijgbaar zijn. Ter herinnering: De 3,0 liter V6 genereert 235 pk en 450 Nm koppel, die van 3,5 liter 240 pk en 330 Nm. Daarmee legt de Initiale de 0-100 sprint af in zeven seconden.