Renault met dubbele primeur op ING RaceSalon

Geen reacties

De Renault Mégane R26.R komt toch naar Nederland. Eerst ter demonstratie op de ING RaceSalon, de autobeurs die voorafgaat aan Bavaria City Racing. Maar daarna is het model ook in zeer beperkte oplage te koop bij Van Kerkhof & Visscher, de eerste Renault Sport Specialist buiten Frankrijk.

De Mégane R26.R beschikt over de zelfde 230 pk sterke motor als de RS 230 F1 Team 26, maar weegt aanzienlijk minder. Daardoor sprint de auto in zes seconden vanuit stilstand tot 100 km/u. Wereldwijd zijn slechts 450 stuks van de auto beschikbaar. Aanvankelijk zag het ernaar uit dat deze aan Nederland voorbij zouden gaan, maar Van Kerkhof & Visscher heeft toch een paar exemplaren weten los te peuteren. De prijs is nog niet bekend.

Renault speelt een belangrijke rol tijdens Bavaria City Racing. Het Formule 1-team, dat door ING wordt gesponsord, is één van de grote publiekstrekkers, met lokale held Robert Doornbos achter het stuur. Maar ook in het randprogramma zijn veel Renaults te vinden. Naast de Mégane R26.R wordt bijvoorbeeld ook de Twingo RS voor het eerst in Nederland getoond op de RaceSalon. De Twingo RS staat vanaf begin oktober in de showroom met een prijskaartje vanaf 16.595 euro. De eerste rijder van de auto wordt zaterdag echter al bekendgemaakt, dat is namelijk de winnaar van de Renault Sport Challenge.

De twee sportieve versies zijn een eerbetoon aan Jean Rédélé, de oprichter van Alpine die vorig jaar is overleden. “We willen deze man en zijn passie voor auto’s graag eren. Hij gaf glans aan het merk Alpine en was een echte autoliefhebber, maar hij was boven alles een ondernemer met lef”, aldus Carlos Ghosn, CEO van Renault.