Renault Safrane leeft voort

Geen reacties

De Renault Safrane is in Europa al enige tijd uit het straatbeeld verdwenen, terwijl zijn opvolger Vel Satis daar eigenlijk nooit in is doorgedrongen. In het Midden-Oosten blijkt echter wel belangstelling te bestaan voor luxe Renaults en daarom heeft het Franse merk daar een nieuwe Safrane geïntroduceerd.

De nieuwe Renault Safrane wordt in het Midden-Oosten alleen geleverd met een V6-motor, die is gekoppeld aan een automatische transmissie. Toch is de Renault Safrane eigenlijk niet helemaal een nieuw model te noemen. Het gaat namelijk om een omgedoopte versie van de Samsung SM5. Het Koreaanse merk is een dochteronderneming van Renault.

Ook de Renault Koleos wordt eigenlijk door Samsung gebouwd in Zuid-Korea. Daar gaat de SUV door het leven als QM5. Naar verluidt volgt er in de toekomst ook een grote Renault voor de Europese markt die van een Samsung-model wordt afgeleid. Dit model moet in de plaats komen van de Vel Satis wanneer deze het einde van zijn levenscyclus heeft bereikt. De Vel Satis heeft nooit kunnen tippen aan het succes van de Safrane in de jaren negentig.