Nieuwe diesel voor Renault Modus

Geen reacties

Renault voegt aan de reeks van de Modus een nieuwe 1,5 liter dCi dieselmotor toe. Deze is per direct te bestellen, voor een prijs die begint bij € 23.395,-.

De nieuwe zelfontbrander van de Modus levert een vermogen van 106 pk en wordt gecombineerd met een handgeschakelde zesbak. De motor is gebaseerd op de reeds bestaande 1,5 liter dCi, maar biedt wat meer comfort. Dat is ook te danken aan het koppel, dat toenam van 200 Nm tot 240 Nm. Dat komt tot uitdrukking in de prestaties: de topsnelheid ligt op 186 km/u en de sprint van 0 tot 100 km/u verloopt in een acceptabele 11,2 seconden.

Het zijn vooral het injectiesysteem en de turbo met variabele geometrie die voor deze verbeteringen hebben gezorgd. Dankzij piëzo-elektrisch bediende injectoren, meervoudige inspuiting, en speciaal gevormde zuigers voldoet de motor nu aan de Euro 4 emissienorm.

Renault levert de nieuwe diesel voor de uitrustingsniveaus Ambiance Luxe, Dynamique Luxe, Privilège Luxe en Initiale. De motor komt in het programma naast de drie leverbare benzinemotoren met een cilinderinhoud van respectievelijk 1,2, 1,4 en 1,6 liter. Instappen in de Renault Modus doe je vanaf € 13.495,-.