Afscheidsknaller: Renault Megane R26 R

Geen reacties

De huidige Megane heeft nog slechts een paar maanden te gaan voordat de nieuwe eraan komt. Renault bedacht daarom nog een leuk afscheidsmodelletje: de R26 R.

Renault Sport heeft op basis van de Megane R26 een extra sportieve variant ontwikkeld. Die heeft dezelfde 2.0 turbo met 230 pk onder de kap, maar de R26 R is 125 kilo lichter dan het model waarop hij gebaseerd is. Dat brengt het totaal op slechts 1235 kilo en zorgt voor indrukwekkende prestaties, zoals een 0-100 sprint in slechts 5,9 seconden.

De gewichtsbesparing is bereikt door onder andere de toepassing van carbon in de voorstoelen en motorkap, de achterbank is eruit gesloopt en het uitlaatsysteem is lichter. De versnellingsbakverhoudingen zijn korter gemaakt en de afstemming van het onderstel is een paar tandjes bijgesteld. De 18 inch wielen zijn naar keuze rood of zwart.

Voordat volgend jaar de nieuwe Megane komt bouwt Renault Sport enkele maanden een beperkte oplage van de R26 R. De officiële onthulling van de Megane-topper vindt plaats op de Autoshow van Londen in juli. Vlak daarna gaat de R26 R naar de Nurburgring, om een aanval te doen op het klasseronderecord van de Opel Astra OPC.