Motoren nieuwe Renault Mégane bekend

Geen reacties

De showonthulling van de nieuwe Mégane is pas op de Autosalon van Parijs, maar het motorgamma ligt al op straat. Het belangrijkste nieuws is de komst van een 1.4 turbomotor, hoewel die niet meteen bij de verkoopstart beschikbaar is.

Na Fiat en Volkswagen komt ook Renault met een 1.4 turbomotor. In de loop van 2009 krijgt de nieuwe Mégane een 1.4 turbomotor met 130 pk. Die zal dan het gat opvullen tussen de 1.6 16v met 110 pk en de 2.0 turbo met 180 pk. Later komt er ook nog een gewone tweeliter, die 140 pk heeft.

Qua diesels heeft de koper in eerste instantie keus uit de 1.5 dCi met 85 of 115 pk. De derde dieselmotor is de 130 pk sterke 1.9 dCi, waarvan in het voorjaar van 2009 ook nog een 150 pk variant verschijnt.

De nieuwe Renault Mégane zal binnenkort onthuld worden, om vervolgens in oktober zijn showdebuut in Parijs te maken. In eerste instantie verschijnt hij als coupé (driedeurs) en vijfdeurs, later volgt een sedan, een estate en een coupé-cabrio met stalen klapdak. Op de foto’s is de Mégane Coupé Concept te zien die op de salon van Genève stond. In november staat het nieuwe model bij de Nederlandse dealers.