Renault presenteert Scenic op waterstof

Geen reacties

Renault heeft op een milieuconferentie in Barcelona de Scenic ZEV H2 onthuld, een prototype dat op waterstof rijdt. Een signaal naar de wereld dat Renault ver ontwikkeld is op het gebied van brandstofceltechniek en tegelijkertijd een vingeroefening voor het bouwen van waterstofauto’s in de nabije toekomst.

Renault wil binnen enkele jaren auto’s op waterstof gaan bouwen, maar geeft aan dat de distributie ervan nog lastig is. Er zijn wereldwijd slechts 300 plaatsen waar waterstof getankt kan worden. Renault geeft met de Grand Scenic ZEV H2 in ieder geval een visitekaartje af.

In 2006 zijn Renault en partner Nissan begonnen met het project. Nissan hield zich bezig met de waterstoftechniek en Renault met de integratie ervan in een productiemodel. De Scenic is op allerlei punten aangepast om plaats te maken voor de brandstofceltechniek. Zo is de vloer anders ingedeeld en is de auto zes centimeter verhoogd.

Renault geeft een topsnelheid van 160 km/u op en de 0-100 km/u-sprint verloopt in ruim veertien seconden. De actieradius van de ZEV H2 is 350 km maar Renault is op dit moment bezig met de ontwikkeling van een nieuwe generatie waterstoftank, waardoor de actieradius wordt vergroot naar 500 km.