Proefballonnetje voor reïncarnatie Alpine

Geen reacties

Twee Braziliaanse designers hebben een proefballonnetje opgelaten om het merk Alpine nieuw leven in te blazen. Een 3D-computeranimatie laat zien hoe een Alpine vandaag de dag eruit zou kunnen zien.

Dat de ontwerpers uit Brazilië komen is geen toeval, in 1961 was de Alpine Interlagos de eerste in het Zuid Amerikaanse land geproduceerde sportwagen. Met die gedachte hebben de twee een nieuwe Interlagos ontworpen, die veel elementen van oude Alpines met zich meedraagt. De virtuele auto heeft een lengte van 3.87 en is een pure tweezitter. Onder de motorkap moet de 2.0 met 142 pk uit de Laguna komen te liggen.

De carrosserie is volledig van kunststof en het platform is samengesteld uit diverse Renault-onderdelen, waardoor de prijs laag kan blijven. Het ambitieuze plan van de Brazilianen ontbreekt nog aan één ding: geld. Ze zijn dan ook druk op zoek naar een gulle gever.

Alpine werd 1955 opgericht door de Fransman Jean Rédélé, later nam Renault de boel over. Het bedrijf werd bekend door de opvallend ontworpen sportauto’s, die in kleine oplages werden gebouwd. In 1994 besloten de Fransen de stekker eruit te trekken vanwege het specialistische en dus bewerkelijke karakter en problemen met de rechten van de naam in sommige landen.