Details van Renault Laguna GT

Geen reacties

Renault heeft de eerste afbeeldingen vrijgegeven van de nieuwe Laguna GT, die op de Salon van Genève officieel wordt geïntroduceerd. Het belangrijkste nieuws op de sportsedan is de komst van het nieuwe Active Drive chassis met vierwielbesturing.

Het nieuwe stuursysteem moet zorgen voor meer rijdynamiek, wendbaarheid en veiligheid. Zowel in stadsverkeer als op bochtige wegen heeft de bestuurder betere controle over de auto. Het sportieve karakter van de auto komt ook nadrukkelijk naar voren in het design, met onder meer luchtinlaten aan de zijkanten, zwartgetinte koplampunits en dubbele uitlaat. Het GT-thema is uiteraard ook in het interieur verwerkt. Daar vinden we onder meer aluminium pedalen, sportpookknop en donkere lederen bekleding terug.

De Renault Laguna GT is leverbaar met een 205 pk sterke tweeliter turbomotor of een 180 pk sterke tweeliter diesel. De zestienkleps benzinemotor stamt af van de Renault Sport-technologie die ook op de Mégane RS is toegepast. Prijzen zijn nog niet bekend, maar Renault belooft dat de Laguna GT ‘verrassend betaalbaar’ zal zijn. Renault geeft bovendien drie jaar garantie op het model.