Renault verrast met Mégane Coupé Concept

Geen reacties

Renault heeft op de Autosalon van Genève een cadeautje in petto: onaangekondigd was daar ineens de Mégane Coupé Concept. Het is een voorbode van de driedeurs Mégane Coupe die begin 2009 op de markt moet komen.

Voordat het zover is verschijnt eerst de vijfdeurs Mégane, die op de Autosalon van Parijs geïntroduceerd wordt. De Coupé Concept ziet er futuristisch uit, maar als je de vleugeldeuren en gekke lampen even wegdenkt krijg je een heel aardig beeld van de nieuwe Mégane.

Het andere grote nieuws bij Renault is de Koleos, de eerste SUV van het Franse merk. De SUV valt in het echt een beetje tegen, het is een verFranste Koreaan en daar lijkt hij dan ook op. Gelukkig heeft Renault het interieur wel zelf ontworpen. Ook onder de motorkap liggen Franse krachtbronnen, twee diesels en een 2.0 benzine met 170 pk. Vanaf juni staat de Koleos bij de dealers, prijzen zijn nog niet bekend.

Sportuitvoeringen

Leuk nieuws voor de sportievelingen, de Twingo Renault Sport beleeft in Zwitserland zijn werelddebuut. Hij heeft een 1.6 16v met 133 pk en is vanaf september leverbaar. Daarnaast heeft ook de Laguna een krachtkuur ondergaan, de GT komt als hatchback en Estate. Dé unieke eigenschap van de GT is de vierwielbesturing. Hij wordt leverbaar met twee 2.0 motoren, een diesel met 180 pk en een benzine met 205 pk.