Renault plant SUV-trio

Geen reacties

Wie Renault een warm hart toedraagt, en ook graag een stukje stuurt in het terrein, moet nog tot juni geduld hebben. Dan staat namelijk de eerste SUV van Renault in de showrooms, de Koleos.

Hoewel die terreinvaardige Renault op basis van de Nissan X-Trail dus nog op zich laat wachten, hebben de Fransen grootse plannen in dit voor hun nog nieuwe segment. Voor 2010 wil Renault nog twee SUV-achtigen op de markt brengen. Een besluit dat vast en zeker tot stand is gekomen door het succes van zusterbedrijf Nissan, dat met modellen als de Qashqai en Murano nogal wat succes heeft.

De Koleos zou voor Renault het middelste van drie SUV-modellen moeten worden. Over twee jaar verschijnt een nieuw model dat sterk geënt zal zijn op de Nissan Murano. Om het 4WD-gamma naar beneden af te ronden, verschijnt later nog een kleiner model dat deel uit zal maken van de reeks van de nieuwe Mégane. Ook hiervoor mag Renault een greep doen in het onderdelenmagazijn van Nissan, deze keer op de afdeling van de Qashqai. Alle SUV-modellen van Renault zullen in dezelfde fabriek in Zuid-Korea van de band rollen.