Renault Laguna Coupe Concept gelekt

Geen reacties

Ook Renault is er niet in geslaagd alles geheim te houden tot de IAA. Het Franse merk presenteert op de autotentoonstelling in Frankfurt de Laguna Coupe Concept. De eerste beelden beloven veel goeds en het beste nieuws is nog wel dat het niet bij een studiemodel zal blijven.

Renault wil zich met de Laguna Coupe meer profileren in het premiumsegment. Hoewel er dus daadwerkelijk een coupé zal verschijnen op basis van de Laguna, gaan we alleen het exterieur (gedeeltelijk) terugzien in de toekomst. Binnenin hebben de creatieve lieden van Renault zich volledig laten gaan. Om toch een beeld te krijgen van hoe het interieur van het toekomstige model er ongeveer uit gaat komen te zien, kan beter even verderop gegluurd worden bij het productiemodel van de Laguna hatchback, die ook in Frankfurt zijn debuut maakt.

De Laguna Coupe krijgt waarschijnlijk grotere en krachtigere motoren dan de hatchback. De 3,5-liter V6 ligt daarbij het meest voor de hand, maar ook de tweeliter turbomotor is een goede kandidaat om in de coupé terecht te komen.