Alonso terug naar Renault

Geen reacties

Tweevoudig Formule 1-kampioen Fernando Alonso rijdt volgend seizoen weer voor Renault. Na een teleurstellend seizoen bij McLaren, waarin de Spanjaard werd verslagen door zijn debuterende teamgenoot Lewis Hamilton en Ferrari-rijder Kimi Raikkonen, keert Alonso terug op het oude nest.

Na tweemaal de titel te hebben behaald met Renault, vond Alonso het vorig jaar tijd voor een nieuwe uitdaging. Hij stapte over naar McLaren. Een verstandige keuze, zeker gezien de prestaties van Renault afgelopen seizoen. Giancarlo Fisichella en Alonso’s vervanger Heikki Kovalainen deden niet mee om de overwinningen. Hoewel dat voornamelijk te wijten was aan de auto, worden beide coureurs nu bedankt voor hun diensten. Naast Alonso komt namelijk de Braziliaan Nelson Piquet Jr. te rijden, de zoon van voormalig wereldkampioen Nelson Piquet en een Nederlandse moeder.

Bij McLaren botste Alonso echter met teambaas Ron Dennis, die volgens hem zijn jonge Britse teamgenoot Lewis Hamilton een voorkeurspositie verleende. In de pers werd aardig met modder gegooid en als klap op de vuurpijl gaf Alonso een belastende verklaring af in het spionageschandaal tussen McLaren en Ferrari. Ondanks alle commotie deden zowel Alonso als Hamilton tot aan de laatste race nog mee om de titel, maar uiteindelijk ging Ferrari-coureur Kimi Raikkonen er als lachende derde vandoor. Alonso kondigde al snel aan McLaren weer te verlaten en dat hij terugkeert bij Renault is nauwelijks verrassend te noemen. Teamchef Flavio Briatore is altijd al enthousiast geweest over de Spanjaard en belooft hem een echte nummer één-positie binnen het team.