Renault start milieulabel

Geen reacties

Renault introduceert het label eco² voor modellen die voldoen aan strenge ecologische en economische normen. Zo moeten de auto’s zijn gebouwd in een milieuvriendelijke fabriek, minder dan 140 gram CO2 per kilometer uitstoten of op biobrandstoffen kunnen lopen en vrijwel volledig recyclebaar zijn.

Met eco² wil Renault aantonen hoe sterk het merk zich toelegt op het maken van ecologische en economische auto’s die het milieu ontzien. Het eco-label is vooralsnog alleen in Europa van toepassing, maar zal geleidelijk wereldwijd worden ingevoerd. Renault eco² auto’s zijn niet alleen ecologisch, maar ook economisch verantwoord. De gebruikte technieken zijn milieuvriendelijk en toegankelijk voor een groot aantal mensen.

Renault heeft ambitieuze plannen op het gebied van milieubescherming. Daarbij richt het zich op alle levensfasen van de auto’s: productie, gebruik en recycling. In 2006 kondigde Renault al aan zich te gaan toeleggen op het ontwikkelen van een reeks alternatief aangedreven modellen, zoals elektrische auto’s, hybrideauto’s en brandstofcellen. Ook verschijnen binnenkort diverse modellen die kunnen lopen op bio-ethanol, waaronder de Mégane 1.6.