Nieuwe Twingo: nu ook voor mannen

Geen reacties

Vanaf september aanstaande staat de nieuwe Renault Twingo in de showroom. Het model is de opvolger van de eerste ‘monospace’ in het minisegment die in 1993 het levenslicht zag en moet, onder meer door toevoeging van een sportief topmodel, ook mannelijke kopers aanspreken.

De eerste Twingo werd meer dan 2,4 miljoen keer verkocht. In Nederland werden er meer dan 76.000 op kenteken gezet. Het nieuwe model wacht een grote uitdaging, want het marktsegment voor stadsmini’s biedt de keuze uit een groot aantal guitige karretjes. Zoals de nieuwe Fiat 500 die, geheel in de trend van de BMW-Mini, meelift op de populariteit van retro-design.

De nieuwe Twingo is vooral ‘bigger and better’ dan zijn voorganger, aldus Renault. Met meer binnenruimte, meer comfort, meer veiligheidsvoorzieningen, meer motorkeuze en betere rijkwaliteiten. Het interieur biedt plaats aan vier personen en is tegen meerprijs uit te rusten met zeer volwassen opties, zoals cruise control.

Helemaal nieuw is de Twingo GT, die met zijn 100 pk sterke motor de sportieve eigenschappen van de modelreeks moet benadrukken. Het is geen geheim dat de vorige generatie het vooral goed deed onder dames. De GT moet daar verandering in brengen en ook het mannelijke deel van de autokopende bevolking aanspreken.

Of diezelfde mannen ook vallen voor de ‘decoratieve elementen voor de buitenkant’ waarover Renault rept, valt te betwijfelen, maar dat de Twingo zijn uiterste best doet om indruk te maken als moderne, vlotte stadsauto is wel duidelijk. Overigens profiteert ook het milieu van de nieuwe Renault-mini: de uitstoot van broeikasgas CO2 is maximaal 140 gram per kilometer.