Laguna III: the next generation

Geen reacties

Het lijkt een trend onder Franse autofabrikanten. Nieuwe modellen worden eerst zorgvuldig uitgelekt voor de officiële introductie plaats vindt. Jammer, want het verrassingselement ontbreekt totaal. Het nieuwste voorbeeld: de Renault Laguna 3.

De nieuwe Laguna oogt zeer volwassen maar mist de frisse uitstraling van de eerste twee generaties. Misschien is dat juist een verstandige zet, omdat niet iedereen in dit segment zit te wachten op de vernieuwende styling van de Mondeo, Passat en 407.

In de aanloop naar de introductie van de nieuwste generatie Laguna ondernam Renault overigens een opmerkelijke stap. Het merk verkondigde publiekelijk dat de eerste Laguna’s van de tweede generatie eigenlijk kwalitatief onder de norm waren. Een uitspraak die veel eigenaren kunnen bevestigen.

Daarom is bij het nieuwe model erg veel aandacht besteed aan afwerking en kwaliteitsbeleving, aldus het merk. Ook de standaarduitrusting is behoorlijk uitgebreid en omvat naar verluidt standaard Xenonverlichting, een startknop en een elektronische handrem.

In het interieur valt het BMW 7 Serie achtige dashboard op, terwijl er keuze is uit een klassieke (met hout) of sportief moderne (met aluminium) look. Motorisch zijn er geen grote verrassingen, of het moeten de potige veezessen zijn. Benzinetechnisch zijn er de bekende viercilinders uit het huidige gamma en de 3,5-liter V6 die ook door Nissan wordt gebruikt. Op dieselgebied varieert het aanbod van grofweg 100 tot 180 pk sterke viercilinder DCi-motoren, terwijl ook wordt gesproken over een V6 diesel met meer dan 250 pk.

De Renault Laguna 3 wordt geleverd als vijfdeurs hatchback en als Grand Tour en op langere termijn wordt een coupé-uitvoering niet uitgesloten. Wie nu bestelt, krijgt pas dit najaar de sleutels (of liever gezegd: sleutelkaart) in handen. De productie start rond augustus.