Zomer brengt mankementen aan het licht

Geen reacties

Diverse autofabrikanten roepen modellen terug naar de garage voor herstelwerkzaamheden. Zowel bij Alfa Romeo, Mini als Renault zijn defecten geconstateerd.

Bij Alfa Romeo gaat het om een mogelijk lekkende brandstofslang bij dieseluitvoeringen van de 147, 156 en GT die tussen december 2005 en juni 2006 zijn geproduceerd. Alle 200 betrokken Alfa-rijders hebben een aangetekende brief gekregen van de Alfa Romeo om het probleem te laten verhelpen.

BMW Nederland heeft enkele tientallen Mini’s teruggeroepen. Tussen 21 augustus en 14 november 2006 is men in de fabriek vergeten de bevestigingssteunen voor de dakdragers te monteren. Inmiddels is bij alle auto’s de fout hersteld. Er is geen bagage verloren gegaan.

Renault verzoekt 231 eigenaren van een Scénic uit juni 2006 om even langs de dealer te komen om een lasnaad in de stuurinrichting te laten controleren. De check duurt een half uur, wanneer blijkt dat de stuurstang vervangen moet worden kost dat nog eens twee uur extra. Uiteraard nemen de fabrikanten de kosten voor hun rekening.