Hoog bezoek voor Rotterdams racespektakel

Geen reacties

Bavaria City Racing mag op 17 en 18 augustus heuse wereldkampioenen verwelkomen. Het Formule 1 team van Renault, winnaar van de constructeurstitel de afgelopen twee jaar, heeft namelijk bevestigd van de partij te zijn tijdens het autosportevenement.

De komst van de regerend F1 wereldkampioen is te danken aan ING, die tijdens de testsessie in Barcelona bekend heeft gemaakt hoofdsponsor te worden van RaceSalon, de nieuwe publieksbeurs in Ahoy voorafgaand aan het racespektakel op de Rotterdamse straten. Door de deelname van het ING Renault F1 Team biedt ING aan alle Nederlandse autosportfans een unieke kans de top uit de Formule 1 van heel dichtbij te zien, te horen, te ruiken en aan te raken.

De 18.000 vierkante meter vloeroppervlakte van Ahoy wordt op 17 en 18 augustus ingericht als enorme paddock, waar bolides uit alle topklasses van de autosportwereld zijn te bezichtigen. Op zondag 19 augustus komen een groot aantal van deze auto’s in actie tijdens Bavaria City Racing, met diverse demonstraties op een gratis toegankelijk stratencircuit. De organisaties is nog druk bezig andere teams uit de Formule 1 over te halen een bezoek te brengen aan Rotterdam. De komst van het Nederlandse Spyker F1 is allerminst zeker. Spyker heeft namelijk net een lucratieve deal gesloten met Heineken om een nieuwe sportcafé-formule uit te werken.