Renault blaast Laguna nieuw leven in

Geen reacties

De nieuwe Laguna moet het tij doen keren bij Renault. Maar om het nieuwe model een echt succesnummer te maken, moet eerst het negatieve imago van zijn voorganger worden weggepoetst. Het Franse merk is daarom alvast begonnen met een charmeoffensief.

De vorige Renault Laguna was een ramp, dat geven de Fransen zelf toe. De derde generatie moet alle ellende doen vergeten – sterker nog: Renault wil dat de auto in de top drie van zijn segment komt als het gaat om productkwaliteit. Om het publiek daarvan te overtuigen heeft Renault onder meer zijn Formule 1-coureur Giancarlo Fisichella op pad gestuurd. In een weliswaar gecamoufleerd exemplaar test hij de limieten van het nieuwe model. Op de website www.insidenewlaguna.com/site/ is een uitgebreid videoverslag te zien. Bovendien biedt een serie foto’s alvast een kijkje in de auto.

De officiële première van de nieuwe Renault Laguna vindt plaats tijdens de IAA in Frankfurt in september. Het uiterlijk zal elementen bevatten van de Fluence concept car uit 2004 en de uitrusting is volgens Renault van ‘premium’ niveau. Qua motorisering kunnen we rekenen op onder meer een drieliter V6-diesel en de 3,5-liter V6 die ook in de Nissan Murano en Nissan 350Z dienst doet.