Renault Mégane G(aa)T los

Geen reacties

De Renault Mégane GT is in Nederland gearriveerd. Renault probeert met de krachtige Mégane de aansluiting te vinden bij compacte sportieve hatchbacks als de Volkswagen Polo GTI en de Seat Ibiza Cupra. De Mégane GT is er met tweeliter turbomotor met 165 pk en als 150 pk sterke diesel.

Vooral de extra snelle diesel is in opmars. Renault stelt vast dat het marktaandeel van dit type is toegenomen van 2 naar bijna 20 procent. Renault heeft zich dan ook vooral op deze krachtbron gericht. De krachtige 2.0 dCI is voorzien van moderne technieken, zoals piëzo-elektrische verstuivers, common rail-inspuiting met 1600 bar druk en een variabele turbo.

Renault biedt de GT ook met benzinemotor aan omdat daar nu eenmaal ook publiek voor is. De 165 pk sterke tweeliter turbomotor is dan ook adequaat, maar niet verbijsterend. De sprint van 0 naar 100 km/h duurt in de benzinevariant van de Mégane GT 8,3 seconden en de diesel heeft er 8,9 seconden voor nodig. Beide motoren zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak.

De uitrusting van de Renault Mégane GT is gebaseerd op de Série Limitée Tech Line en omvat onder meer sportstoelen, een lederen stuurwiel en lichtmetalen pedalen. Het GT-karakter wordt onderstreept door een dakspoiler, sideskirts, 17-inch lichtmetalen velgen en dubbele uitlaat. De Mégane GT is per direct te bestellen en staat half december in de showroom. De 2.0 Turbo is leverbaar vanaf 27.300 euro en de 2.0 dCi begint bij 31.965 euro. Een vijfdeurs is 500 euro duurder.