Renault Clio Extreme

Geen reacties

Bij een Renault Clio zult u misschien niet meteen denken aan een extreme auto. Maar daar brengt het Franse merk verandering in. Geïnspireerd door het succes in de Formule 1 en de winst in de Auto van het Jaar-verkiezing heeft Renault weer een nieuw actiemodel van de Clio samengesteld.

De Renault Clio Extreme is een ‘sportieve, jeugdige’ uitvoering. Oftewel een pittig karretje voor jongeren (met een goedbetaalde zomerbaan, gezien de startprijs van 13.995 euro). De Extreme is enkel leverbaar als driedeurs, met een 75 pk sterke 1,2 liter of een 100 pk sterke 1,4 liter motor. De uitrusting is gelijk aan die van de Clio Authentique, maar dan aangevuld met elektrisch bedienbare ramen, mistlampen in de voorbumper en lichtmetalen wielen.

Uiteraard mag een behoorlijke audioset niet ontbreken. De Clio Extreme is voorzien van een radio/cd-speler met vier 15 Watt speakers. De iets duurdere Extreme II-uitvoering heeft een audiosysteem dat ook mp3’s kan afspelen. Daarbij is het superextreme model ook uitgerust met actieve bochtenverlichting.