Renault presenteert Nepta in Parijs

Geen reacties

Renault heeft het wapen bekendgemaakt waarmee het in Parijs de strijd aan zal gaan met zijn Franse rivalen, de Peugeot 908 RC en de Citroën C-Métisse. Waar Peugeot de nadruk van zijn vierzits studiemodel legt op sportiviteit en Citroën op comfort, gaat Renault voor vrijheid, in de vorm van de Nepta cabriolet.

De prestigestrijd tussen de Franse merken wordt steeds interessanter, want hoewel alledrie de merken voor een andere insteek hebben gekozen, is de basis gelijk. Een geavanceerd luxe vierpersoons model met opvallende, maar elegante lijnen. Ook de Renault Nepta is bijzonder vloeiend, vrijwel ieder element is golvend vormgegeven.

Het meest bijzondere aan het studiemodel van Renault zijn de vleugeldeuren. Deze komen vrijwel over de gehele lengte van de auto omhoog. De Nepta is in totaal vijf meter lang en daarvan is slechts 1,24 meter geen deur. De wielbasis bedraagt slechts 2,85 meter, aan de achterzijde hangt de auto namelijk behoorlijk over. Verder is de cabriolet bijna twee meter breed en 1,33 meter breed. De concept car is letterlijk een vierzitter met vier riante, afzonderlijke stoelen, in rood leder bekleed. Alle passagiers worden goed uit de wind gehouden, met een extra schot tussen de voorste en achterste inzittenden.

De Renault Nepta is uitgerust met een 420 pk sterke 3,5 liter V6 twinturbomotor met directe injectie. Daarmee is de auto in staat binnen vijf seconden van 0 naar 100 km/h op te trekken, met een automaat nog wel. De zeventraps transmissie kan evenwel met een schakelhendel achter het stuur worden bediend.