Facelift Renault Espace: zoek de verschillen

Geen reacties

De Renault Espace heeft een milde facelift ondergaan. Zo mild zelfs, dat de verschillen met het ‘oude’ model bijna onzichtbaar zijn. Ruim en comfortabel is de MPV nog steeds, ook profiteert hij van een aantal nuttige nieuwe voorzieningen.
Uiterlijk heeft de Espace een vernieuwde grille en bumper, nieuwe koplampen met halogeen- of meesturende bi-xenonverlichting en een, let op, ‘technisch ogende vormgeving’. Wat het Franse merk hiermee bedoelt weten wij niet, maar de voorpartij oogt fris en strak. De achterzijde is opgefleurd met verlichting in LED-look, het interieur profiteert van nieuwe kleurstellingen en een nieuwe opzet voor het dashboard, waarin ruimte is gereserveerd voor het Carminat-navigatiesysteem.

Motorisch beschikt de Espace nu ook over de nieuwe tweeliter dCi-dieselmotor met 150 pk/340 Nm of zelfs 175 pk/360 Nm. De 1,9-liter, 2,2-liter en 3,0-liter V6 dieselmotoren blijven gewoon leverbaar, de laatste nu ook in combinatie met een nieuwe zestraps automatische versnellingsbak. Wie liever op benzine rijdt, kan kiezen uit drie motoren met vermogens van 140 pk tot en met 245 pk.

Renault viert de introductie van de vernieuwde Espace met een aantal scherpgeprijsde opties. Het DVD navigatie- en communicatiesysteem is tijdelijk leverbaar voor € 1.295,– (normaal € 2.695,–). Daarnaast is voor € 495,– een DVD entertainment systeem leverbaar met beeldschermen die in de hoofdsteunen zijn geïntegreerd. De vanafprijzen voor de complete Espace volgen later.