Renault past zich aan

Geen reacties

Renault heeft haar inspanningen op het gebied van voertuigaanpassingen samengevoegd in het programma Renault Adaptation. Hieronder valt onder andere het rolstoelvriendelijk maken van modellen. Een speciale Kangoo kan zelfs vanuit een rolstoel worden bediend.

De rolstoel wordt in Kangoo Drive-from-wheelchair niet weggestopt achter de bestuurder of bijrijdersplaats, maar wordt geheel doorgerold naar de voorste zitpositie. De auto kan vervolgens met behulp van handgas en een handbediend remsysteem worden voortbewogen. Rolstoelers die niet mobiel genoeg zijn om een auto te kunnen besturen, kunnen kiezen voor een versie waarin ze op de passagiersplek terecht komen.

Het nieuwe Adaptation-programma omvat echter ook minder ingrijpende aanpassingen. Ook het verplaatsten van een schakelaar of herinrichten van de laadruimte behoren tot de mogelijkheden. Een select aantal Renault-verkooppunten, verspreid over Nederland, zijn benoemd tot Adaptation-dealer. Zij hebben voorbeelden in de showroom staan en kunnen uitleg geven over alle mogelijkheden.