Brute Clio Sport Concept

Geen reacties

De Clio III is koud aan de wereld getoond of Renault komt met een prototype voor het toekomstige topmodel. De Clio Renault Sport Concept is overgoten met een Formule 1-sausje en is een voorproefje van de nieuwe Clio Sport 2.0 16V.

Renault heeft een naam hoog te houden als het om sportieve topmodellen gaat. Een lijn die begon bij de ‘dikke’ Renault 5 Turbo 1 en via de Clio Renault Sport V6 doorloopt tot het zojuist gepresenteerde nieuwe concept. De Clio III ziet er in basisuitvoering al een stuk dikker uit dan zijn voorganger.

De Clio Renault Sport Concept, ze houden nog steeds van lange namen, doet daar nog een schep bovenop met uitgebouwde spatborden, dikke dorpels en gepolijste zevenspaaks 18 inch velgen. De verchroomde racegrille, luchthappers en buitenspiegels zorgen voor een hoog ‘bling bling’-gehalte, hoewel Renault zelf liever van een hoog ‘hightech’-gehalte spreekt. Aan de achterkant blijkt de F1-inspiratie: een diffuser met dubbele uitlaten maken de conceptcar helemaal af. Ook het interieur profiteert van het racethema, met vier afzonderlijke sportstoelen, een afgeplat sportstuur en een vlammend rood dashboard met aluminiumaccenten.

Onderhuids bevindt zich de laatste generatie ondersteltechniek met onafhankelijke wielophanging dat deels is uitgevoerd in aluminium. De spoorbreedte voor en achter is vergroot, de remschijven ook. Over de 2,0-liter 16V-motor worden geen details gegeven maar hij heeft vast en zeker een turbo en is gekoppeld aan een zesversnellingsbak. Volgens Renault is de Clio Renault Sport Concept een echte conceptcar maar de kans is groot dat veel stijlelementen terugkeren in het productiemodel. Dat klinkt in ieder geval als een uitstekend idee.