Kangoo 2006 in basis ongewijzigd

Geen reacties

De 2006-uitvoering van de Kangoo staat vanaf september 2005 in de showroom. Volgens Renault is hij ‘doorontwikkeld’, maar heeft hij ‘niets van zijn unieke karakter verloren’. Kortom: hij is minimaal opgefrist.

De Renault Kangoo gaat al weer zijn achtste modeljaar in en doet het nog altijd niet slecht. Vorig jaar nam de Kangoo in Europa, met meer dan 59.000 verkochte auto’s de tweede plaats in in zijn ‘ludospace’ segment, achter de – eveneens eenvoudig gestileerde – Citroën Berlingo. Vanaf de introductie in 1997 zijn meer dan 1,6 miljoen Kangoo’s geproduceerd.

Het front van de Kangoo 2006 is op detailpunten is aangepast. Hij heeft een lichtgewijzigde grille en de knipperlichten zitten voortaan achter helder glas. De drie uitrustingsniveaus zijn herkenbaar aan de bumpers. Bij de Authentique zijn ze grijs, bij de Expression voor de helft in de carrosseriekleur en bij de Privilège geheel meegespoten. Voor het nieuwe modeljaar is bovendien keuze uit tien kleuren, waarvan drie nieuwe: de metaallakkleuren Giverny Green, Citrus Green en Encre Blue. Het interieur heeft een ander bekledingsstofje en er is keuze uit verschillende optiepakketten. Neem het Enfants Pack, met een speciale extra binnenspiegel om je kinderen op de achterbank in de gaten te kunnen houden, en tafeltjes op de achterkant van de voorstoelleuningen.
Het multifunctionele karakter van de auto, met twee schuifdeuren en véél hoofdruimte, is overigens niet aangetast.

Ook het motorengamma is licht aangepast. Het vermogen van de drie 1.5 dCi dieselmotoren is met vijf pk verhoogd tot 60, 70 en 85 pk. Verder is er een 1.2 16V benzinemotor, goed voor 75 pk, terwijl er ook nog een 95 pk leverende 1.6 16V-motor wordt geleverd. De Kangoo 1.2, met 60 pk achtkleps benzinemotor is uit het gamma gehaald. In Frankrijk worden ook nog een 1,6 NGV (aardgas) en 1,2 LPG geleverd.