Renault richt pijlen op Roemenië

Geen reacties

Renault onderzoekt de mogelijkheden om de Roemeense fabriek over te nemen van het opgeheven Daewoo Motors. Het Franse automerk wil zijn positie in Oost-Europa verstevigen. Eerder nam Renault al het Roemeense merk Dacia over, waarvan de sedan Logan vanaf dit weekend leverbaar is.

Renault nam in 1999 de leiding over van Dacia, om de markt in Oost-Europa te verkennen en om goedkope arbeidskrachten in dienst te krijgen. Door het gebruik van goedkope materialen en bestaande componenten uit Renault-modellen kunnen zij een uiterst voordelige voiture in elkaar zetten. Voor nog geen 8.500 euro kunt u al in het bezit komen van een bijzonder uitstralingsloze sedan.

Mensen die een Logan aanschaffen kunnen geen aanspraak maken op ontoerekeningsvatbaarheid, want naar het model moet ook nog eens doelgericht worden gezocht. De Dacias staan namelijk goed verstopt bij dertien Renault-dealers verspreid door heel Nederland. Ook kan niemand zich beroepen op misleiding door reclames of marketingacties. Een bewuste keuze van het Franse bedrijf, want de winstmarge op de Logan is zo gering dat kosten en moeite achterwege worden gelaten om de sedan met reclame onder de aandacht te brengen. Vrije publiciteit in de media leidde echter al tot ongeveer honderd bestellingen, waarvan de eersten vanaf dit weekend op de Nederlandse wegen zijn losgelaten.