In welke Modus wilt u hem hebben?

Geen reacties

De Modus, de nieuwe mini-MPV van MPV-trendsetter Renault staat over ongeveer anderhalve maand in de Nederlandse showrooms. Deze aanvulling op het omvangrijke modelprogramma van Renault zal leverbaar zijn vanaf 14.995,-.

Best prijzig voor zon klein ding, was onze eerste reactie. Maar bij nadere beschouwing krijg je toch behoorlijk wat auto voor dat bedrag. Behalve dat-ie natuurlijk lekker ruim is, handig en praktisch in het gebruik dankzij een in delen neerklapbare en verschuifbare achterbank en de optionele extra achterklep, is de Modus voorzien van uitstekende veiligheidssystemen. Twee frontairbags, zijairbags, raamairbags en ABS zijn standaard, evenals gordelspanners en gordelkrachtbegrenzers. En het koetswerk van de Modus is van een zeer stijve constructie en dat geldt als uitgangspunt voor solide weggedrag en, opnieuw, veiligheid.

Voor die kleine vijftienduizend euro heb je wel een mini-motortje, een 1,2 16V met 75 pk en het redelijk basic uitrustingsniveau Authentique Basis, de naam zegt het al. Wil je iets pittiger rijden en wat meer toeters en bellen erop, dan loopt de prijs al snel op naar een maximaal bedrag van 21.659,-. Totaal is er keuze uit twee dieselmotoren en drie benzinemotoren: naast die 1,2 liter zestienklepper is er een dito 1,4 met 98 pk en 1,6 met 113 pk en wat diesel betreft is er een 1,5 dCi-diesel die 65 pk of 80 pk kan leveren. De uitrustingsniveaus luisteren naar de illustere namen Expression, Dynamique en Privilège, en die kunnen op hun beurt weer geleverd worden als Basis, Comfort en Luxe-versie. Kortom, voor zon klein MPV-tje heeft de Renault Modus heel wat te bieden.