Werelddebuut op de AutoRAI: nieuwe Laguna

Geen reacties

De gefacelifte Renault Laguna die deze week op de AutoRAI zijn wereldpremière viert, is niet alleen uiterlijk opgefrist. Ook van binnen en onderhuids kan de Franse middenklasser zich weer met de concurrentie meten.

De designafdeling van Renault heeft duidelijke orders gekregen om zich in te houden toen ze de tweede fase van de huidige Laguna moesten tekenen. Niet zo gek, want al in 2007 komt de volledig nieuwe derde generatie, die op hetzelfde platform staat als de volgende Nissan Primera. De uiterlijke wijzigingen blijven nu dan ook beperkt tot de neus en achterzijde. De grille is nieuw, evenals de koplampen, die voortaan tevens tegen meerprijs meedraaien in bochten. De bumpers voor en achter kregen iets rondere vormen.

Onder de motorkap veranderde niet veel, maar Renault voegde wel een nieuwe topuitvoering aan het motorengamma toe. De Laguna GT beschikt over een 204 pk sterke tweeliter turbomotor en een sportonderstel dat met tien millimeter is verlaagd. Deze snelle versie heeft bovendien een verder naar beneden doorgetrokken luchtinlaat, 17-inch lichtmetaal en een beschaafde achterspoiler. Het interieur van de GT is bekleed met carbon- of roodkleurig leder, afgewerkt met aluminium accenten.

Ook in het interieur van de minder sportieve uitvoeringen vinden we nieuwe details. Het standaard velours is nieuw, de display op het dashboard is beduidend groter, de handrem is vervangen door een elektronische parkeerrem en het stuurwiel heeft voortaan vier in plaats van drie spaken. Ook is er geïnvesteerd in nieuwe infotainmentsystemen. Op de middenconsole bevindt zich een nieuw iDrive-achtig bedieningscentrum voor de communicatie- en navigatiesystemen. Dat navigatiesysteem gebruikt dvds, waarop de kaartinfo van 21 landen past.

De Laguna Phase II staat vanaf dit voorjaar in de showroom.