Straatvechter: Mégane RS Trophy

Geen reacties

Omdat Renault volgend jaar de Europese circuits bezoekt met de Mégane Trophy, presenteren de Fransen nu alvast een smaakmaker voor die merkencup. De Renault Mégane RS Trophy is een streetlegal versie van de cupauto en wordt in een oplage van een paar honderd stuks gebouwd.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het hier niet helemaal een straatversie betreft van het racekanon waarmee Renault in 2006 op het circuit gaat stoeien. Die zwaar bespoilerde Mégane Trophy zagen we onlangs op de AutoRAI en beschikt over een 3,5 liter V6 met een slordige 330 pk goed voor een topsnelheid van 250 km/h. Als consument moet je het doen met een afgetrainde versie van de 225 pk sterke Mégane RS.

De Trophy variant van de RS heeft dezelfde motor, maar kreeg wel een extra sportief Cup Chassis. De straffere afstemming zorgt ervoor dat de koets minder sterk beweegt bij afremmen en accelereren en ook de neiging tot onderstuur is beperkt. Het ESP kan boven de 60 km/h worden uitgeschakeld voor het betere gooi- en smijtwerk maak je het te bont, dan schakelt het overigens automatisch weer in. Verder werd het remsysteem op een sportievere rijstijl aangepast en is de stuuroverbrenging directer. Het onderstel wordt bekroond met fraaie twaalfspaaks 18 inch wielen, die overigens ook nog eens per stuk 1,5 kilo lichter zijn dan de RS-wielen

Hoewel het uiterlijk werd overgenomen van de standaard RS, zijn er binnenin wel verschillen te noteren. Zo heeft de Trophy andere sportstoelen met blauwe gordels en stiksels. Op de middenconsole zijn accenten in carbonfiber te vinden. Wanneer en voor hoeveel de opper-Mégane naar ons land komt is nog niet duidelijk.