Weer mooi staaltje design van Renault

Geen reacties

Nieuwe modellen van Renault maken altijd de tongen los. Denk maar aan de Vel Satis, de Mégane en de onvolprezen Avantime. In Frankfurt laat Renault de

Nieuwe modellen van Renault maken altijd de tongen los. Denk maar aan de Vel Satis, de Mégane en de onvolprezen Avantime. In Frankfurt laat Renault de Be Bop en de Be Bop zien. Het zijn studiemodellen maar ze tonen ons nu al de vormen die Renault in de toekomst zal toepassen.

De conceptcars zijn studies voor een compacte MPV en een SUV. Aërodynamica en een goed zicht rondom waren de belangrijkste uitgangspunten bij het ontwerpen van de Be Bop en de Be Bop. Wie de conceptcars van Renault de laatste jaren goed in de gaten heeft gehouden ziet bij deze twee-eiige tweeling trekken van de Ellypse, de Koleos en de Talisman, alledrie stijloefeningen van Renault uit het recente verleden.

De helft van het plaatwerk van de Be Bop en de Be Bop is identiek. Toch hebben ze alle twee een totaal verschillend karakter. De eerste is een heuse compacte SUV die zich zowel in de stad als op ruw terrein thuis voelt. Met een bodemspeling van 21centimeter zal de Be Bop zeker een stuk verder komen dan zomaar een onverhard bospad.

De tweede studie is een compacte MPV, waar de nadruk op sportiviteit ligt. Vooral de grille heeft krijgshaftige vormen en Renault heeft in de motorruimte een 225 pk sterke tweeliter turbomotor weten weg te werken.

De toekomst van de Be Bop en de Be Bop is onzeker. Wat er na Frankfurt met deze twee gebeurt weet nog niemand. Hoewel, de Twingo is inmiddels wel aan opvolging toe…