Renault Scénic krijgt de ruimte

Geen reacties

Renault heeft tijdens de IAA in Frankfurt de Grand Scénic gepresenteerd, de zevende telg van de Mégane-familie. De Grand Scénic is 23 centimeter langer dan de gewone versie en wordt volgend voorjaar op de markt verwacht.

In de Renault Scénic was het voor grote gezinnen tot nu toe een beetje behelpen. De Grand Scénic brengt daar met zijn zeven zitplaatsen verandering in. De carrosserie van dit model is 23 centimeter langer dan die van de gewone Scénic, extra ruimte die dus volledig aan het interieur ten goede is gekomen. Overigens is de wielbasis slechts vijf centimeter langer; het is dan ook vooral de langere overhang aan de achterzijde die de Grand Scénic forser maakt.

Met de Grand Scénic is Renault de eerste autofabrikant die in het segment van compacte MPVs modellen met verschillende lengtes aanbiedt. Het doel is duidelijk: meer keus, dus meer klanten. De Grand Scénic is de zevende variant binnen de Mégane-reeks en Renault heeft vanaf het allereerste ontwerp rekening gehouden met de komst van dit model. De reeks is nu echter wel compleet.

Vooralsnog zullen vijf verschillende motoren leverbaar zijn voor de Grand Scénic; drie daarvan hebben benzine als brandstof, de andere twee zijn diesels. Het zijn stuk voor stuk motoren die bekend zijn van de Mégane. De reeks begint met een 1,6 liter motor, met een vermogen van 100 pk. De andere benzinevarianten zijn een 136 pk sterke 2,0 liter motor en een 2,0 liter motor met turbo. Deze laatste is goed voor 165 pk.

De eerste dieselmotor is een 1,5 dCi met een vermogen van 100 pk. De tweede is een 1,9 liter dCi met 120 pk. De diverse motoren worden standaard gecombineerd met een handgeschakelde vijf- of zesbak. Optioneel is een vijftraps automaat leverbaar. Tegen de tijd dat de Grand Scénic wordt geïntroduceerd op de Nederlandse markt, zal er iets bekend zijn over de prijzen.