Gamma Renault Mégane compleet

Geen reacties

Met drie nieuwe varianten is de reeks van de Renault Mégane II compleet. Het gaat om de Mégane Grand Tour, de Mégane Sedan en de coupé-cabriolet, die nog deze maand hun Nederlandse marktintroductie beleven.

De drie- en vijfdeurs variant van de Renault Mégane II werd vooral dankzij zijn afwijkende vormgeving uitgeroepen tot Auto van het Jaar. Het design van de andere modellen uit de reeks is wat ons betreft minder aantrekkelijk, maar ongetwijfeld zullen de Grand Tour en de Sedan minstens net zo succesvol zijn als hun voorgangers. Daarvan werden er in totaal ruim 700.000 geproduceerd.

Vergeleken met zijn voorganger heeft de Mégane Grand Tour in ieder geval een grotere laadruimte. Deze meet nu 520 liter en groeit met neergeklapte achterbank tot ruim 1.600 liter. Dat komt deels doordat de wielbasis zes centimeter langer is dan die van de hatchback. Uiterlijk heeft de Grand Tour trekjes van de Laguna Grand Tour. Al met al heeft de auto dezelfde strakke vormgeving waar Renault inmiddels om bekend staat.

De Sedan heeft dezelfde verlengde wielbasis als de Grand Tour. Ten opzichte van de hatchback zijn de achterportieren flink wat groter, wat de instap makkelijk maakt. Ook de Sedan heeft een laadruimte van 520 liter. Renault levert beide autos met drie benzinemotoren, met een cilinderinhoud van respectievelijk 1.4, 1.6 en 2.0 liter. Verder zijn er twee dieselkrachtbronnen. De 1.5 dCi levert een vermogen van 80 pk en de 1.9 dCi is goed voor 120 pk. Overigens zal later ook een 1.5 liter diesel met 100 pk worden geleverd. Bij de transmissies is er keuze uit een handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbak, of een sequentiële automaat.

Tot slot is er de Mégane coupé-cabriolet. Bijzonder aan deze auto is het wegklapbare glazen dak, dat zagen we bij nog geen enkel ander merk. Met zon glasplaat boven je hoofd, heb je ook met gesloten dak het idee dat je in een cabrio zit. Althans, dat zegt Renault. Het dak laat zich volledig automatisch openen en sluiten in 22 seconden. De cabrio is leverbaar met drie motoren, waaronder de eerder genoemde 1.9 dCi common-rail diesel.

En dan de prijzen: de Mégane Grand Tour is leverbaar vanaf * 18.795,- en voor * 21.795 laat Renault een 1.5 dCi voorrijden. De prijslijst van de Sedan ziet er hetzelfde uit. Een ander verhaal is de coupé-cabriolet: die prijzen heeft Renault nog niet bekendgemaakt.