Lichte facelift voor Renault Clio

Geen reacties

Om te voorkomen dat de Clio een muurbloempje wordt na de introductie van de opvallende en succesvolle nieuwe Mégane, heeft Renault besloten een lichte facelift door te voeren. De belangrijkste wijzigingen vinden we aan de voorkant, op het dashboard en in de uitrusting van de nieuwe Clio, die als Generation 2004 door het leven gaat. Hij staat vanaf januari 2004 in de showroom.

De voorkant is voortaan wat strakker gelijnd om de familieband te versterken. De duurdere Initiale
en Dynamique zijn herkenbaar aan een sportievere voorbumper met een grotere luchtinlaat en ronde mistlampen. Binnen zien we nieuwe klokken, die sterk lijken op de instrumenten van de nieuwe Mégane. Daarnaast vinden we op de middenconsole een nieuw digitaal beeldscherm.

Nog meer variatie

De Clio Generation 2004 is een ramp voor automobilisten die niet kunnen kiezen: het aantal leverbare uitvoeringen groeide namelijk van 45 naar 97! Er zijn drie aankleedvarianten (Authentique, Dynamique en Privilège), vijf uitrustingsniveaus (Pack, Confort, Confort Pack Clim, Sport en Luxe) en twee speciale uitvoeringen (Initiale en Renault Sport). Bovendien zijn er tien motoren vier diesels en zes benzinemotoren en drie transmissies: een handgeschakelde vijfbak, een halfautomaat en een viertraps automaat.

Nieuw in het motorenpalet is de 1.5 dCi met 100 pk (74 kW), die goed is voor 200 Nm bij 1.900 tpm een sportief dieseltje dus. Wie het rustig aan doet, zou iedere 100 kilometer met slechts 4,3 liter dieselolie toe kunnen. Daarnaast heeft de bestaande 2,0-liter Clio Sport meer vermogen gekregen, 182 pk in plaats van 179 pk. Net als de Clio V6 heeft hij voortaan ook twee in het midden geplaatste uitlaten. Ook het onderstel van de Sport is nog eens tegen het licht gehouden.