De Wind in je haren

Geen reacties

In maart staat de Autosalon van Genève weer op de agenda. Dat betekent dat de meeste autofabrikanten weer voor de dag komen met studiemodellen, de een nog fraaier en buitenissiger dan de ander. Renault vormt daarop geen uitzondering, maar aan de Wind conceptcar is eigenlijk niets buitenissigs. Sterker nog: deze auto ziet eruit alsof hij vandaag in productie kan!

De Renault Wind is een 2+1 roadster met een pure en sportieve uitstraling. De Wind wordt aangedreven door een 136 pk sterke 2.0 liter benzinemotor, in combinatie met een sequentiële zestraps automaat. Opvallend aan de auto is eigenlijk het eenvoudige design, dat gebaseerd is op maar twee hoofdlijnen. De carrosserie is opgesierd met fraaie koplampen die ongeveer de hele lengte van de motorkap beslaan, en ook de achterlichten zijn iets bijzonders. De voorruit heeft een bolle vorm, wat de inzittenden ook met gesloten kap een panoramisch uitzicht geeft.

Het interieur biedt dus plaats aan twee inzittenden, met de mogelijkheid tot een kleine extra zitplaats. Hiervoor moet het gedeelte tussen de twee voorstoelen worden losgemaakt en omgekeerd. Een handigheidje in het interieur zijn de pedalen die niet alleen verstelbaar zijn, maar ook inschuiven wanneer het portier wordt geopend.

Het interieur is afgewerkt met twee verschillende kleuren leder, met in aluminium uitgevoerde bedieningselementen. Het hele instrumentarium is gemaakt volgens het Touch Design concept van Renault, wat betekent dat het met de ergonomie en gebruiksvriendelijkheid wel goed zit. Op een rond bedieningspaneel is alle informatie over communicatie, muziek en navigatie met één enkele knop af te lezen. Klimaatregeling heeft de Wind ook, de bediening hiervoor bevindt zich in het linkerportier.