Nieuwe Renault Clio V6: passie en rijplezier

Geen reacties

De Clio V6 is een exclusieve sportauto van Renault Sport die de stilistische kenmerken van de laatste generatie Clio’s heeft meegekregen. Dankzij talrijke ontwikkelingen biedt de nieuwe Clio V6 rijplezier en ongekende prestaties.
Vanaf de lancering in juni 2001 vervolgt de nieuwe generatie Clio?s de ?succes story? van de Clio met een tweede plaats in het I-segment in West-Europa en de eerste plaats op de Franse markt in 2002. In Nederland staat de Clio op de vijfde plaats. De Clio V6, verantwoordelijk voor het imago van het gamma en symbool voor de passie van het merk Renault, maakt op zijn beurt ook een grote ontwikkeling door.

De nieuwe Clio V6: een unieke auto voor plezier in het meervoud

Met zijn twee zitplaatsen en dwarsgeplaatste V6 middenmotor achterin is de nieuwe Clio V6 een exclusieve sportauto die een maximum aan plezier moet bieden: het plezier om een bijzondere auto te bezitten, gebruiksplezier met een nieuw en veilig chassis, een motor van 255 pk in de hoge toerentallen en een sportieve 6-versnellingsbak. De nieuwe Clio V6 levert buitengewone prestaties: een acceleratie van 0 tot 100 km/h in 5,8 s.

De nieuwe Clio V6 heeft een uniek design met een scherp ogende voorkant met de stijlkenmerken van de laatste generatie Clio?s. De bumpers, grille, motorkap en dubbele koplampen met xenonlampen zijn allemaal nieuw. Deze koplampen lopen smal uit in de nieuwe voorschermen. Deze schermen zijn groter en bieden plaats aan 18? banden die gemonteerd zijn op Oz ‘Superturismo’ velgen. Deze wielen vullen de wielkasten volledig op en zijn door de grotere wielbasis helemaal op de vier hoeken van de auto geplaatst.

Ook het design van de achterzijde is veranderd. De kortere antenne is achter op het dak geplaatst en de achterlichten zijn voortaan van het type ‘kristal’. Midden op de achterklep prijkt het logo en daaronder zit het openingsmechanisme van de achterklep. De nieuwe achterspoiler is langer gemaakt en hoger geplaatst, in de lijn van het dak.

Als typisch kenmerk van de auto’s van Renault Sport maken de voortaan verchroomde dubbele uitlaat en de luchtinlaten voorzien van roosters zijn sportieve uiterlijk compleet. De luchtinlaten vergroten het ventilatievermogen van de nieuwe aan de zijkant geplaatste luchthappers en de in het onderste gedeelte opengewerkte bumper. Dit zorgt voor een betere koeling van de mechanische onderdelen.

Dit strakke, nieuwe design kenmerkt zich ook door betere aërodynamische waarden. De verbeterde luchtinlaten aan de voorzijde en de vorm van de bumper met een verticaal onderste gedeelte zorgen voor een betere luchtstroming. In combinatie met de nieuwe achterspoiler zijn de aerodynamische punten aanzienlijk verbeterd.