Kangoo 4X4: voor wie niet kan kiezen tussen SUV en MPV

Geen reacties

In ons land kom je m maar zelden tegen, maar over de grenzen is hij best populair: de Renault Kangoo 4X4. Sinds september 2001 heeft Renault er 20.000 gebouwd. Met de komst van de nieuwe Kangoo is ook de 4X4-versie aangepast.

Naast het nieuwe neusje is de belangrijkste verandering bij de Kangoo 4X4 het nieuwe imago. Renault vindt de vierwielaandrijver namelijk meer SUV dan ooit. Zo ver willen wij echter niet gaan. Maar voor wie een veelzijdige auto wil met vierwielaandrijving en niet zit te wachten op een zware en dure SUV is de Kangoo 4X4 de juiste keuze.

De monospace heeft permanente vierwielaandrijving met een hydraulische koppeling. De auto is leverbaar met een 1,6 liter benzinemotor en een beresterke 1,9 dCi diesel. Of die ook alle twee naar Nederland zullen komen, is voorlopig nog even de vraag. Het vermogen van de diesel is opgevoerd naar 85 pk vijf meer dan voorheen.

De Kangoo biedt plaats aan vijf personen en heeft een bagageruime van 550 liter. Door de plaatsing van allerlei opbergvakjes is er in het interieur op allerlei plekken nog eens 110 liter extra bagageruimte te vinden. Kortom, de nieuwe Kangoo is nog net zo handig als voorheen. Over prijzen en wanneer de Kangoo 4X4 bij ons leverbaar wordt, is nog niets bekend.