Nieuwe Clio RS smaakt naar meer

Geen reacties

Dat doet Renault goed: drie maanden voor de introductie van de nieuwe Clio geven ze als eerste beelden vrij van de meest extreme versie, de Clio RS. Met zijn uitgeklopte spatborden en forse bumpers haalt hij natuurlijk meteen alle voorpagina’s. En eerlijk is eerlijk: hij smaakt zeker naar meer.

Renault laat er geen misverstand over bestaan: de nieuwste generatie Clio moet de allersportiefste in zijn segment worden. Een imagomaker pur sang is natuurlijk deze Clio RS. Leverde de tweeliter motor uit het vorige model al 180 pk, zijn opvolger krijgt er waarschijnlijk tegen de 200. En dan zijn er natuurlijk de looks. ‘We zeiden nog zó: ‘geen bommetje’’, maar dat is deze RS wel degelijk. Een brede, lage neus met ronde mistlampen, brede wielkuipen en een forse achterbumper om het geheel smakelijk af te ronden. Let ook op de luchtinlaten in de voorschermen.

Blijft natuurlijk de vraag of een Clio zonder anabolen er nog steeds appetijtelijk uitziet. Wij denken van wel, als we even alle sportieve attributen wegdenken. Vanaf september weten we het zeker, dan onthult Renault de nieuwe Clio op de IAA in Frankfurt. Niet lang daarna zal hij hier in de showroom staan, de bescheiden gemotoriseerde types eerst, de RS volgt in 2006.