Nieuwe diesel van Renault

Geen reacties

Renault brengt een nieuwe 2,0 liter dCi dieselmotor op de markt. Deze is in eerste instantie alleen leverbaar voor de Laguna, later zal deze krachtbron ook te vinden zijn onder de motorkap van de Espace en de Vel Satis.

De nieuwe zelfontbrander dient ter vervanging van de 2,2 liter dCi die op dit moment voor precies dezelfde modellen wordt geleverd. De 2,0 liter versie verschijnt in twee varianten. De minst krachtige levert een vermogen van 150 pk en een koppel van 340 Nm. Dit is ook de motor die leverbaar zal zijn voor de Laguna, die er een topsnelheid van 215 km/h mee bereikt. Het brandstofverbruik van deze krachtbron ligt gemiddeld op 5,8 liter per 100 kilometer.

De meer potente versie van de 2,0 liter diesel zal 175 pk aan vermogen leveren. Details ontbreken vooralsnog, maar verwacht mag worden dat deze leverbaar zal zijn voor de Espace en de Vel Satis. Ook het koppel van deze motor is niet bekend, maar de maximale trekkracht zal zeker onder de 360 Nm blijven. Dat is namelijk de grenswaarde die is gesteld voor de nieuw ontwikkelde handgeschakelde zesversnellingsbak, waarmee de nieuwe 2,0 liter diesel wordt gecombineerd.

De datum voor een Nederlandse marktintroductie is nog niet genoemd, maar in een aantal landen begint Renault deze maand met de levering.