Renault bereidt nieuwe Laguna voor

Geen reacties

De nieuwe Renault Laguna staat nog niet zo lang in de showroom, maar toch laat Renault al weten dat in 2007 de derde generatie van de Laguna op de markt komt. Daarvan zou voor het eerst ook een coupé-versie komen. Een hint naar de styling van dat model, gaven de Fransen af met het studiemodel Fluence.

Dat Renault nu haast kan maken met een nieuwe Laguna, heeft gek genoeg te maken met de komst van een nieuwe Nissan Primera. Stalgenoot Nissan heeft besloten om het onderstel van de huidige Primera te recyclen, zodat er geld overblijft voor de ontwikkeling van een nieuwe Laguna.

Met de ingekorte Laguna zou Renault voor het eerst sinds 1980 weer een coupé in het gamma hebben. De laatste echte coupé van het merk was de weinig gewaardeerde Fuego. De Laguna Coupé zou vier volwaardige zitplaatsen krijgen. Ander nieuws is de komst van een 3,0 liter V6 turbodiesel, met een vermogen van 210 pk. Ook zou de nieuwe Laguna de 3,5 liter V6 benzinemotor van Nissan onder de motorkap krijgen, naast een aantal nieuwe, kleinere benzinemotoren met directe injectie.