Zó ziet de nieuwe Renault Clio er aan de buitenkant uit

Geen reacties

Gisteren mochten we het interieur al zien, vandaag onthult Renault de buitenkant. Maak kennis met de nieuwe Clio!

Renault presenteert de nieuwe Clio! Op de autosalon van Genève in maart is hij voor het eerst ‘in het echt’ te bewonderen. De compacte auto heeft een heel nieuw design, maar is nog steeds herkenbaar als Clio. Aan de voorkant heeft het nieuwe model de lichtsignatuur van de grotere modellen van Renault. Bijzonder is dat elke uitvoering van de Clio is uitgerust met full-led-verlichting.

De nieuwe Clio is 14 mm korter en 30 mm lager dan het uitgaande model. Toch is er volgens Renault meer ruimte, door het interieur slimmer vorm te geven. Zo is bijvoorbeeld het dashboard slanker van vorm, net als het optionele audiosysteem van Bose. De subwoofer neemt niet langer een deel van de bagageruimte in. De kofferbak is met 26 liter gegroeid naar 391 liter en daarmee de ruimste in het segment, volgens Renault.

Er komen diverse uitvoeringen van de Clio met specifieke uiterlijke kenmerken. Zo heeft de luxe Initiale Paris-uitvoering een grille met chromen elementen en is de sportieve R.S. Line aangekleed met onder andere dikkere bumpers.

Meer informatie over de nieuwe Clio volgt in aanloop naar de marktintroductie halverwege dit jaar.