Dit is het dashboard van de nieuwe Renault Clio

Geen reacties

Renault onthult de nieuwe Clio in stapjes. Vandaag krijgen we het interieur te zien, morgen de rest van de auto. Het dashboard van de nieuwe Clio is bijna volledig gedigitaliseerd.

Dít is het dashboard van de nieuwe Renault Clio. De vijfde generatie van de compacte auto wordt dinsdag helemaal onthuld, maar we mogen nu alvast een kijkje binnenin nemen. De digitalisering heeft flink toegeslagen in de nieuwe Clio, het dashboard kan voorzien worden van een enorme tablet en het instrumentenpaneel is volledig digitaal.

Het beeldscherm achter het stuur meet 7 tot 10 inch, afhankelijk van de gekozen uitvoering. De grootste versie kan ook navigatiekaarten weergeven. De tablet die op de middenconsole is aangebracht is maximaal 9,2 inch groot. Het is daarmee het grootste multimediascherm dat Renault ooit in een auto monteerde en bovendien het grootste touchscreen dat je kunt krijgen in een compacte auto. Veel functies van het systeem zijn overgenomen van grotere Renault-modellen, waarmee de Clio op het gebied van infotainment in een keer tot een van de meest geavanceerde auto’s in zijn klasse behoort.

Het interieur is aan te kleden met acht verschillende design-thema’s, waarmee onder andere de kleur van de deur- en dashboardpanelen aangepast kan worden. Ook de kleur van de lijn in de ventilatieroosters en het paneel rondom de pook verandert afhankelijk van het gekozen interieurpakket.

Benieuwd hoe de nieuwe Clio er aan de buitenkant uitziet? Morgen onthult Renault de auto helemaal.